Καζάνι που βράζει συνεχίζει να είναι η ενορία Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου στη Λακατάμια με αφορμή την μετακίνηση του πάτερ Παρασκευά Αγάθωνος η οποία έφερε  θύελλα αντιδράσεων αφού οι κάτοικοι ξεσηκώθηκαν και ενώ τα «βάζουν» με τον  Πανιερώτατο Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐα.

Σε νέα ανακοίνωση της η επιτροπή αγώνα υπέρ του πάτερ Παρασκευά αναφέρει: 

Επειδή τα όσα διαδίδονται δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια και αποπροσανατολίζουν από τους πραγματικούς λόγους για τους οποίους ο π. Παρασκευάς ζήτησε να μετακινηθεί από τον ναό του, σημειώνουμε με έμφαση τα ακόλουθα:

1. Ο π. Παρασκευάς εξαναγκάστηκε, στην πραγματικότητα, από τον Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής προς παραίτηση, όταν ο ίδιος ο Μητροπολίτης μετά από διαδοχικές ενέργειες, απαίτησε να επιβάλει στον Ι.Ν. Αγίου Χρυσοστόμου Εκκλησιαστική Επιτροπή, αποτελούμενη στην πλειοψηφία της «από δικούς του ανθρώπους», γιατί όπως μας είπε ο ίδιος σε συνάντηση που είχαμε μαζί του, ήθελε μέσω αυτού του σχήματος να έχει τον πλήρη έλεγχο της Επιτροπής και του Ναού. Αυτή, είπε, είναι η πολιτική του! Θυμίζουμε πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας προβαίνει σε τέτοιου τύπου ενέργειες. Παρόμοιες, σε σχέση πάντοτε με τον Ι. Ν. Αγίου Χρυσοστόμου, έκανε και στο παρελθόν.

2. Ο π. Παρασκευάς, εξέφρασε τη διαφωνία του προς τις ενέργειες του Μητροπολίτη, αλλά και τους φόβους του για τους ορατούς κινδύνους πρόκλησης πολλών προβλημάτων στον Ναό από μια Επιτροπή που θα είχε «τον αέρα» του Μητροπολίτη. Δυστυχώς, οι φόβοι, οι ανησυχίες και η τεκμηριωμένη διαφωνία του έπεσαν στο κενό. Βλέποντας, έτσι, την αδιαλλαξία του Μητροπολίτη στην εξεύρεση άλλης λύσης, αποφάσισε πως το καλύτερο που είχε να κάνει ήταν να υποβάλει παραίτηση από τον Άγιο Χρυσόστομο, και να ζητήσει να μετακινηθεί κάπου κοντά στο χωριό του, Καπέδες. Όπως εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κάποιος, άλλο σημαίνει «στους Καπέδες», όπως διέδωσε η Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής και άλλο το «κοντά στους Καπέδες», όπως ζήτησε ο π. Παρασκευάς. Τώρα, αν ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής, για τους δικούς του προφανώς λόγους, τοποθέτησε τον π. Παρασκευά στους Καπέδες, είναι άλλο θέμα, που δεν αναιρεί τους πραγματικούς λόγους παραίτησης του π. Παρασκευά.

Η αναστάτωση στην ενορία του Ι. Ν. Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου Λακατάμιας συνεχίζεται, γεγονός για το οποίο ενημερώθηκε με κάθε λεπτομέρεια και ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος σε συνάντηση που είχε με την Επιτροπή Αγώνα. Η ενορία και το εκκλησίασμα απαιτούν την παραμονή του π. Παρασκευά Αγάθωνος και στέλνουν ξεκάθαρα το μήνυμα προς τον Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής ότι δεν θα αποδεχθούν ετσιθελικές αποφάσεις που δεν συνάδουν ούτε με τον Καταστατικό Χάρτη της Αγιωτάτης Εκκλησίας της Κύπρου ούτε με το δίκαιο και το σωστό.

Γράφτηκε από τον/την reporter.com.cy

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.