Την Κυριακή 16 Ιουλίου 2017, τελέστηκε η πρώτη Θεία Λειτουργία στο νεόδμητο εξωκλήσι επ’ ονόματι του Αγίου ενδόξου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου το οποίο ανεγείρεται στην περιοχή Νησιά στον Πρωταρά. Της Θείας Λειτουργίας, προεξήρχε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, πλαισιούμενος από τους Αρχιμ. Αυγουστίνο Καρά, πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως, Πρεσβ. Βαρνάβα Συμεώνοφ εφημέριο της βουλγαρόφωνης ενορίας της Μητροπόλεως και τους Διακόνους Επιφάνιο Παπαντωνίου και Νικόλαο Παπαντωνίου. Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η τελετή θεμελίου λίθου του νέου εξωκλησίου.

Στο σύντομο λόγο του ο Πανιερώτατος εξέφρασε τη χαρά του για τη σημερινή ημέρα κατά την οποία μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα συζητήσεων για την ανέγερση εξωκλησίου προς τιμή του Απ. Ανδρέα, αυτό είναι πλέον γεγονός. Ευχαρίστησε επίσης τους μεγάλους ευεργέτες του ναού τις οικογένειες κ. Μιχάλη Φλοκκά και κ. Αναστασίου Ονησιφόρου και τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους φορείς, τις Δημοτικές αρχές, τον κ. Δήμαρχο Παραλιμνίου κ. Θεόδωρο Πυρίλλη, τον αρχιτέκτονα κ. Ανδρέα Οικονόμου, την εργοληπτική εταιρεία κ. Αδάμου Μουσικού κ.α, ενώ ενημέρωσε εν συντομία τους παρευρισκομένους για τις προγραμματιζόμενες εργασίες στο ανεγερθέν εξωκλήσι.

Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.