Για μία ακόμα χρονιά παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου έγινε η περιφορά του Επιταφίου της Υπαπαντής στην Καλαμάτα.

Παρόντες στον μητροπολιτικό ναό της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, όπου χοροστάτησε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος ήταν μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Μεσσηνίας Γιώργος Κατρούγκαλος, οι βουλευτές Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώτα Κοζομπόλη και Πέτρος Κωνσταντινέας, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ο πρώην υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Βασίλης Καπέλιος, αρκετοί αυτοδιοικητικοί και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Οπως συνηθίζεται εδώ και πολλά χρόνια ο Επιτάφιος της Υπαπαντής συναντήθηκε με αυτόν του Αγίου Νικολάου Φλαρίου στην μπροστά από το Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

Στην πορεία των επιταφίων σε ορισμένες γειτονιές αναβίωσε το έθιμο του καψίματος του Ιούδα.

messinias_epitafios1messinias_epitafios3messinias_epitafios2messinias_epitafios4messinias_epitafios5messinias_epitafios6 epitafios_kalamata4 epitafios_kalamata5 epitafios_kalamata11 epitafios_kalamata3 epitafios_kalamata12 epitafios_kalamata2 messinias_epitafios9 epitafios_kalamata7 epitafios_kalamata8 epitafios_kalamata9 epitafios_kalamata10 messinias_epitafios8epitafios_kalamata13 epitafios_kalamata14messinias_epitafios7Γράφτηκε από τον/την eleftheriaonline.gr

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.