Σαν σήμερα 24 Ιανουαρίου του 1975 πάνω από 50.000 χιλιάδες πιστοί από την Χαλκίδα και από πολλά μέρη της Ελλάδος αποχαιρετούσαν τον σεπτό Ποιμενάρχη τους μακαριστό Μητροπολίτη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κυρό Νικόλαο Σελέντη.

Από το προσωπικό αρχείο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Νικολάου δίδετε στην δημοσιότητα 43 χρόνια μετά,  το ηχητικό απόσπασμα από την Εξόδιο ακολουθία του, που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Χαλκίδος, προεξάρχοντος του μακαριστού Αρχιμανδρίτου Χριστοφόρου Καλύβα.

Στο ηχητικό που ακολουθεί μετά το απόσπασμα της Εξοδίου ακολουθίας, έπεται ο Λόγος του Αρχιμανδρίτου Νικολάου Αρκά, Προϊσταμένου του Καθεδρικού Ναού της Χαλκίδος, ο οποίος εξεφωνήθη το πρωί της Παρασκευής 24 Ιανουαρίου 1975 ενώπιον του σκηνώματος του μακαριστού Μητροπολίτου, κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, προ της τελέσεως της Εξοδίου ακολουθίας.

Επιπλέον πληροφορίες για τον μακαριστό Μητροπολίτη Χαλκίδος αντλούμε και από το άρθρο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Νικολάου με τίτλο » Ενθρονισμένος για πάντα στο θρόνο της αγιότητος ο Χαλκίδος Νικόλαος Σελέντης.», το οποίο δημοσιέυθηκε στις 18 Ιανουαρίου 2018.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.