Λίγες μέρες πριν την εορτή του Αγίου στις 17 Μαΐου,πλήθος πιστών σήμερα το απόγευμα υποδέχθηκε στο Μέτσοβο την Τίμια Κάρα του Αγίου Νικολάου εκ Μετσόβου .

Ο κόσμος άρχισε να συγκεντρώνεται απο νωρίς στην κεντρική πλατεία και στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής ,  εκεί όπου  καβαλάρηδες προσκόμισαν  την Τιμία Κάρα απο την Ιερά Μονή Βαρλαάμ ,Μετεώρων ,εκεί  όπου φυλάγεται ,ενώ την υποδέχθηκαν  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμος, ο Ιερός Κλήρος, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου ,Αλέξανδρος Καχριμάνης και εκπρόσωποι φορέων  ,για να ακολουθήσει   Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός.

Σημειώνεται ,ότι εκτός  από την Τιμία  Κάρα, σώζονται  και τεμάχια των χεριών του Αγίου στην Ιερά Μονή  Ελεούσας  Ιωαννίνων  και στον Ναό του Αγίου Νικολάου Σκαμνελίου Ιωαννίνων, καθώς και δόντι του Αγίου στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Μετσόβου.

Η Τιμία Κάρα του Αγίου Νικολάου εκ Μετσόβου , θα τίθεται προς προσκύνηση, ευλογία και αγιασμό των πιστών στον ιερό ναό Αγίας Παρασκευής μέχρι και αύριο το μεσημέρι.

Επιμέλεια -φωτογραφίες Δημήτρης Σταύρου 

Γράφτηκε από τον/την epirus-tv-news.gr

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.