Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Τιμόθεος, το εσπέρας της Κυριακής 6 Ιανουαρίου 2018, χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού, επί τη εορτή της συνάξεως του αγίου Ιωάννου του Προδρόμου και Βαπτιστού στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Δ.Δ. Φαναρίου.

Την Κυριακή 7 Ιανουαρίου, χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού Δ.Δ. Σταυρού Φαρσάλων.

Στην ομιλία του ανεφέρθη στο υπούργημα (διακονία) που ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος και Βαπτιστής τέλεσε.

Στη συνέχεια, μετέβη στο Μνημείο του ανθυποσμηναγού Νικολάου Θεοδώρου, ο οποίος στις 8 Ιανουαρίου του 1976, ενώ επρόκειτο να συντριβεί το αεροσκάφος του και μπορούσε να εκτιναχθεί και να σωθεί, βλέποντας τον οικισμό στο Σταυρό Φαρσάλων και το σχολείο και τον κίνδυνο για τη ζωή των κατοίκων προτίμησε να μείνει στο αεροσκάφος και να το οδηγήσει, θυσιάζοντας τη ζωή του, για να μην πέσει μέσα σε κατοικημένη περιοχή. Εκεί τέλεσε επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του ανθυποσμηναγού και πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου.

εκ της Ι.Μ. Φωτογραφίες: Λάμπρος Καρκαλέτσης

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.