Τη Σύναξη της Παναγίας της «Φοβεράς Προστασίας» τίμησε και εόρτασε η Ιερά Μητρόπολη Καστορίας, σήμερα Πέμπτη της Διακαινησίμου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικάνορος Καστοριάς.

Σον περικαλλή Ιερό Ναό του Αγίου Νικάνορος φυλάσσεται αντίγραφο της θαυματουργού Ιερά Εικόνος της Φοβεράς Προστασίας, η οποία βρίσκεται στην Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου του Αγίου Όρους.

Το πρωί τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ, με τη συμμετοχή των Κληρικών της Μητροπόλεως, αλλά και πολλών πιστών.

Στο τέλος έγινε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος πέριξ του Ιερού Ναού, καθώς και η Ακολουθία του Αγιασμού στον προαύλιο χώρο του Ναού.

Ο Σεβασμιώτατος αντάλλαξε με του Ιερείς του και τον λαό του Θεού τον αναστάσιμο χαιρετισμό ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ, και ευχήθηκε σε όλους υγεία και κάθε καλό.

Για φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.