Με κάθε λαμπρότητα έγινε τη Μεγάλη Παρασκευή η συνάντηση  των  επιταφίων στην πλατεία Συντάγματος  στο Ναύπλιο, Μεγάλη Παρασκευή  14Απριλίου 2017.

Κάθε χρόνο συγκεντρώνονται χιλιάδες κόσμου για να παρακολουθήσουν την κατανυκτική αυτή τελετή.

Οι επιτάφιοι του Αγίου Γεωργίου και  της Παναγίας  μετά την λιτανευτική πομπή, συναπαντήθηκαν   όλοι μαζί στην κεντρικότερη πλατεία του Ναυπλίου.

Η  τελετή πραγματοποιήθηκε προεξάρχοντος  του  Μητροπολίτη Αργολίδος  Νεκτάριου.

Πιο νωρίς έγινε η ακολουθία του Επιτάφιου στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γεωργίου χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αργολίδος και παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής  ηγεσίας του νομού .

Στην περιφορά του επιταφίου παραβρέθηκαν   ο δήμαρχος Ναυπλίου Δ. Κωστούρος  .

Αμέσως μετά την συνάντηση των Επιταφίων σε κλίμα κατάνυξης και βυζαντινής μεγαλοπρέπειας ο Δήμος Ναυπλιέων, στο πλαίσιο των πασχαλινών εκδηλώσεων, φιλοξένησε την παγκοσμίου φήμης «Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Βυζαντινή Χορωδία» και την χορωδία του Εθνικού Ωδείου Αθηνών  στην πλατεία Συντάγματος στο Ναύπλιο.

Οι πολυάριθμοι επισκέπτες του Δήμου είχαν  την σπάνια ευκαιρία να απολαύσουν αυθεντικά βυζαντινά μουσικά ηχοχρώματα με την ερμηνεία των Ύμνων των Αγίων Παθών και του Μ. Σαββάτου, υπό την διεύθυνση  του μουσικολογιωτάτου καθηγητή της Βυζαντινής και Παραδοσιακής μουσικής κ. Μιχαήλ Μακρή.

argolidos_epitafios2 argolidos_epitafios3 argolidos_epitafios4 argolidos_epitafios5 argolidos_epitafios6 argolidos_epitafios7 argolidos_epitafios8 argolidos_epitafios9 argolidos_epitafios13 argolidos_epitafios10 argolidos_epitafios12 argolidos_epitafios11Γράφτηκε από τον/την Ευάγγελος Μπουγιώτης

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.