Ρεπορτάζ: Τζάνης Αθανάσιος

Με την δέουσα λαμπρότητα εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων, η 1η του Ανατέλλοντος έτους 2019 ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας τιμά την κατά σάρκα Περιτομή του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού και τη Μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Βασιλείου του Μεγάλου, Αρχιεπισκόπου Καισαρείας του Ουρανοφάντορος.
 
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ.κ. Θεόκλητος, χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και της Επισήμου Δοξολογίας επί της εισόδου εις τον νέον Ενιαυτόν της χρηστότητος του Κυρίου, εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βησσαρίωνος Καλαμπάκας.
 
Κατά την διάρκεια των Ακολουθιών, οι οποίες τελέσθηκαν μέσα σε εορταστικό κλίμα, παρέστησαν ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Σινάνης Χρήστος συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους και τους Δημοτικούς Συμβούλους και πλήθος ευσεβών Χριστιανών.
 
Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Θεόκλητος αναφέρθηκε στις παραμέτρους του χρόνου κατά τον Καππαδόκη Άγιο Βασίλειο, ευχόμενος ο φιλάνθρωπος Κύριος, ο αληθής και τέλειος Θεός και άνθρωπος, Ιησούς Χριστός, να ευλογήσει το νέο έτος από τον ακένωτο πλούτο της χρηστότητος και της αγάπης Του, ώστε να είναι για όλους μας σωτήριο και κατά Χριστόν ειρηνικό και καρποφόρο!

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.