Με την παρουσία πλήθους πιστών τελέσθηκε το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου 15 Απριλίου 2017 η Ακολουθία του Εσπερινού και η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, εντός του Ιερού Κουβουκλίου του Επιταφίου σύμφωνα με το έθος, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Αναργύρων Νέας Ιωνίας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ, πλαισιωμένος από Κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως έψαλε το «Ανάστα ο Θεός…», προκαλώντας την χαρά και τον αναστάσιμο ενθουσιασμό του πολυπληθούς εκκλησιάσματος.

Στον Θείο Λόγο του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε με θερμά λόγια στο γεγονός της κοσμοσωτήριας και ένδοξης Ανάστασης του Χριστού, η οποία αποτελεί το κέντρο και το αποκορύφωμα της ζωής και της πίστεώς μας, προτρέποντας όλους να μιμηθούν το φωτεινό παράδειγμα ελευθερίας και μετανοίας του αγίου Ληστή του Γολγοθά και της δίψας του για σωτηρία.
neas_ionias_anastasi2 neas_ionias_anastasi1 neas_ionias_anastasi4 neas_ionias_anastasi5 neas_ionias_anastasi6 neas_ionias_anastasi7 neas_ionias_anastasi8 neas_ionias_anastasi9Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Φωτογραφίες: Πέτρος Αμπατζόγλου

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.