Το πρωί, της Κυριακής  14 Μαΐου η ελληνική αντιπροσωπεία μετέβη στη Βενετία για να παραλάβει το ιερό λείψανο της Αγίας Ελένης και τον Τίμιο Σταυρό.

Την ελληνική αντιπροσωπεία ανέμενε στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου των Ελλήνων ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιταλίας και Μελίτης κ. Γεννάδιος.

Στις 12.30, η αντιπροσωπεία αφίχθει στον καθεδρικό ναό του Αγίου Μάρκου όπου τους υποδέχθηκε ο Ρωμαιοκαθολικός Πατριάρχης της Βενετίας και ξεκίνησε η τελετή παράδοσης – παραλαβής.

Ο Ρωμαιοκαθολικός  Πατριάρχης χαρακτήρισε ευκαιρία επικοινωνίας μεταξύ των δύο Εκκλησιών το σημερινό προσκύνημα και την παραλαβή των λειψάνων της Αγίας Ελένης, ενώ από την πλευρά τους τόσο ο Μητροπολίτης Καισαριανής κ. Δανιήλ όσο και ο Επίσκοπος Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους για την ευλογία που τους δόθηκε να μεταφερθούν στην Αθήνα τα ιερά λείψανα.

Ακολούθως σχηματίστηκε λιτανευτική πομπή της οποίας προπορευόταν η Φιλαρμονική της Βενετίας «Τεσέρα» προς την αποβάθρα Κορνολντί της Βενετίας.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.