Με την προσήκουσα λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια, ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις επί τη μνήμη του Αγίου Νεκταρίου στο αφιερωμένο προς τιμήν του Ιερό Παρεκκλήσιο του Ενοριακού Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής το εσπέρας Πέμπτη 9 Νοεμβρίου τελέσθηκε ο Μεθέορτος Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σαλώνων κ. Αντωνίου και εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε μεγαλοπρεπής λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου στους δρόμους της Ηλιούπολης υπό τους ήχους της φιλαρμονικής, με τη συνοδεία Κληρικών όμορων ενοριών, Τοπικών Αρχόντων, Εκπροσώπων Κρητών και Ηπειρωτών Συλλόγων καθώς και πλήθους πιστών.

Στην διαδρομή της λιτανείας εμπρός από το ναό της Αγίας Παρασκευής έγινε δέηση με ειδική αναφορά στον Αρχιμανδρίτη π. Ειρήναρχο Θεοδώρου και τους οικείους του κτήτορες του ναού. Ενώ ο προϊστάμενος του ναού Αρχιμανδρίτης π. Σεραφείμ Δημητρίου προσφώνησε τον π. Ειρήναρχο αναφερθείς στο χρυσό Ιωβηλαίο της Ιεροσύνης του.

Μετά το πέρας της πομπής, ο τελετάρχης Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Δαμασκηνός Φυλακτός ευχαρίστησε τον Επίσκοπο, τους Ιερείς και όσους συνέβαλαν στην άρτια διεξαγωγή και ολοκλήρωση της πανηγύρεως.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σαλώνων κ. Αντώνιος απευθυνόμενος στους πιστούς, ευχήθηκε η Χάρις του Θεού, δια πρεσβειών του Αγίου Νεκταρίου να σκέπει και να ενδυναμώνει τον καθέναν από εμάς, χαρίζοντας σε όλους μας έτη πολλά και ευλογημένα!

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.