Σήμερα, Σάββατο 13 Μαΐου, στον Ι. Ναό Φανερωμένης Βουλιαγμένης Αττικής, τελέστηκε η εις πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου Ελευθερίου Χρυσοχόου, υπό του Μητροπολίτου Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλοχίου, Διευθυντού του Γραφείου Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα.

Ο Σεβ. Αδριανουπόλεως απένειμε στον νέο πρεσβύτερο και το οφφίκιο του πρωτοπρεσβυτέρου.

Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Μητροπολίτες: Γέρων Περγάμου κ. Ιωάννης, Χονγκ Κονγκ κ. Νεκτάριος, Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνος, Παροναξίας κ. Καλλίνικος και ο οικείος Γλυφάδας κ. Παύλος.

Ο π. Ελευθέριος θα είναι κληρικός του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Πατριαρχικής Εξαρχίας Πάτμου. Παραμένει ως γραμματεύς στο Γραφείο του Πατριαρχείου στην Αθήνα και ως ιερεύς θα διακονεί το εν Αθήναις Μετόχιο της Ι. Μονής Πάτμου, στην Πεντέλη.

Την εις διάκονον χειροτονία του π. Ελευθερίου τέλεσε ο ίδιος ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην Έφεσο, την περασμένη Δευτέρα, 8 Μαΐου 2017.

Γράφτηκε από τον/την Φως Φαναρίου

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.