Την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος έπλευσε για την Πάρο προκειμένου να συμμετάσχει στις Λατρευτικές Συνάξεις επί τη Θεομητορική εορτή του Γενεθλίου της Υπεραγίας Θεοτόκου κατά την οποία πανηγυρίζει το μεγάλο Προσκύνημα της «Πέρα Παναγιάς« της Ενορίας των Μαρμάρων.

Έτσι λοιπόν από το λιμάνι της Πάρου κατευθύνθηκε στον ως άνω Ιερό Ναό όπου χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό και ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους.

Την διακονία του κηρύγματος είχε ο Παριανός την καταγωγή  Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Σωτήριος Κοσμόπουλος Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Σάμου και Ικαρίας.

Την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου το πρωί μετέβη και πάλι στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό «Πέρα Παναγιάς« όπου χοροστάτησε στον Όρθρο, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και εν συνεχεία προέστη της καθιερωμένης μεγάλης Λιτανείας.

Τον Θείο Λόγο κατά την διάρκεια του Κοινωνικού κήρυξε ο παρεπιδημών στην Πάρο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αθανάσιος Καραχάλιος  Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων.

Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.