Την Κυριακή 25 Μαρτίου 2018 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λεβαδείας. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα αναφέρθηκε στην Υπεραγία Θεοτόκο καθώς και στην υπέρ πίστεως και πατρίδος θυσία των Ελλήνων κατά την Επανάσταση του ’21.

Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης τέλεσε τη Δοξολογία για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Λεβαδείας καθώς και την επιμνημόσυνη δέηση στη μνημείο των Ηρώων. Κατόπιν παρακολούθησε την μαθητική παρέλαση.

Το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στο μεθέορτο Εσπερινό στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Ευαγγελιστρίας Αλιάρτου με την συμμετοχή πολλών πιστών. Ο κ. Γεώργιος αναφέρθηκε στη διπλή εορτή του Ευαγγελισμού και της εθνικής παλιγγενεσίας και σημείωσε πως τα Μοναστήρια, όπως η Μονή Ευαγγελιστρίας υπήρξαν καταφύγια για τους υπόδουλους Έλληνες και εργάσθηκαν με όλες τους τις δυνάμεις για την ελευθερία της πατρίδος. Τέλος, ευχήθηκε στη Γερόντισσα και στην αδελφότητα της Μονής καθώς και στους προσκυνητές.

Την  παραμονή της εορτής Σάββατο 24 Μαρτίου ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο χωριό Θούριο.


Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.