Τον Άγιο Ιερομάρτυρα Διονύσιο Επίσκοπο Κορίνθου τίμησε ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Διονύσιος με Αρχιερατική Θ. Λειτουργία σήμερα Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017, ημέρα της μνήμης Του, στον Ι. Ναό Αγίας Άννης Κορίνθου, όπου και το αφιερωμένο προς τιμήν του Ι. Παρεκκλήσιο.

Τον σεπτό Ποιμενάρχη πλαισίωσαν ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Αρκάδιος Ραζνύ, ο Αιδεσ. π. Πέτρος Καγιούλης , οι Εφημέριοι του Ι. Ναού Αιδεσ. Πρωτ/ροι π. Θεόδωρος Κεραμίδας, π. Αναστάσιος Ριζόγιαννης και οι Διάκονοί του, ενώ από νωρίς είχαν προσέλθει προς εκκλησιασμό ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Αλέξανδρος Πνευματικός και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης στο κήρυγμα του αναφέρθηκε στην Κατηχητική προσπάθεια της Ι. Μητροπόλεως με τον τίτλο, «ΕΙΣ ΟΙΚΟΔΟΜΗΝ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ» στα μαθήματα της οποίας έχουν προσκληθεί κατά καιρούς αλλά και προσκαλούνται διακεκριμένοι ομιλητές, ένας εκ των οποίων είναι και ο Σεβ. Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίας, ο οποίος στην εφετεινή  έναρξη των ομιλιών έκανε μνεία σε ένα κείμενο του Αγίου Διονυσίου Κορίνθου, στο οποίο διατυπούται το βαθύτερο θεολογικό νόημα του Επισκοπικού Αξιώματος. Ο σεπτός Ποιμενάρχης, βάσει των διδασκαλιών του Αγίου Διονυσίου, εξήγησε στο ευσεβές εκκλησίασμα την αναγκαιότητα ύπαρξης του Επισκόπου για την Εκκλησία  αλλά και τις αρμοδιότητες αυτού στα  Εκκλησιαστικά, Ποιμαντικά και Λειτουργικά πράγματα.

 Ολοκλήρωσε το κήρυγμα του τονίζοντας ότι σαν Κορίνθιοι οφείλουμε να τιμούμε τον Άγιο, εφαρμόζοντας τα γραφόμενα του, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον προσωπικό του σύνδεσμο με τον Άγιο, καθώς την ημέρα της μνήμης Του τέλεσε την πρώτη του Θ. Λειτουργία, μετά την Ενθρόνισή του ως Μητροπολίτου Κορίνθου πριν ακριβώς από μία δωδεκαετία.

Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.