Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκε η εορτή των Αγίων Τριών Ιεραρχών στον Εύοσμο, οι οποίοι είναι προστάτες της παιδείας και των γραμμάτων. Στον πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Βαρνάβας πλαισιωμένος από πλειάδα κληρικών, ενώ παρέστησαν ο βουλευτής κ. Γκιουλέκας, ο δήμαρχος Ευόσμου κ. Πέτρος Σούλας, μέλη του δημοτικού συμβουλίου και πλήθος κόσμου.

Την διακονία του λόγου είχε ο πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Μίλκας ο οποίος εύστοχα και επιλεκτικά σκιαγράφησε χαρακτηριστικά της ζωής των Αγίων που είναι επίκαιρα στις μέρες μας.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όλους όσους συντέλεσαν με τη διακονία τους στην Ιερά Πανήγυρι.

Στη Θεία Λειτουργία ανήμερα της εορτής των Αγίων Τριών Ιεραρχών ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρυούλων κ.κ. Παντελεήμων περιστοιχισμένος από κληρικούς. Στην εμπνευσμένη του ομιλία αναφέρθηκε στην πραγματική τιμή και εορτασμό των Αγίων πέρα από τυπικότητες και στην ανάγκη επαναπροσδιορισμού των προτεραιοτήτων της ζωής μας.

Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.