Εορτάστηκε και στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος η μεγάλη εορτή των Θεοφανείων.

Την παραμονή της εορτής, Πέμπτη 5 Ιανουαρίου το απόγευμα, στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Κατερίνης, τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γεωργίου, ο οποίος κήρυξε και τον θ. λόγο.

Μετά το πέρας του Πανηγυρικού Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος επέδωσε τα διοριστήρια στους νέους εκκλησιαστικούς επιτρόπους της Ενορίας.

Το βράδι της ίδιας ημέρα, ο Σεβασμιώτατος προεξήρχε Αγρυπνίας στον Ιερό Ναό Αγίας Άννας Κατερίνης. Η Αγρυπνία περιλάμβανε τον Όρθρο, τον Μέγα Αγιασμό και τη Θ. Λειτουργία.

Την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος Πλαταμώνα, όπου ετέλεσε τον Μέγα Αγιασμό. Ακολούθως, σχηματίστηκε λιτανευτική πομπή προς το παρακείμενο λιμάνι, όπου πραγματοποιήθηκε η Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.

Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού πραγματοποιήθηκε και σε όλες τις παραθαλάσσιες Ενορίες με τη συμμετοχή πλήθους πιστών.

Η κεντρική τελετή Καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού έλαβε χώρα στις 13.00 το μεσημέρι στην Παραλία Κατερίνης, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Γεωργίου και με τη συμμετοχή των κληρικών της Κατερίνης.

Η τελετή άρχισε στον Ιερό Ναό Αγίας Φωτεινής, όπου αναγνώστηκε με σύντομη ακολουθία, συνεχίστηκε με μικρή λιτανεία προς την παρακείμενη προβλήτα και ολοκληρώθηκε με την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.

Σε όλες τις ακολουθίες και τελετές ο Σεβασμιώτατος τόνισε το θεολογικό περιεχόμενο της εορτής και τις ευεργετικές συνέπειες της εξοικειώσεώς του από τους πιστούς στην καθημερινή τους ζωή.

theofania_kitrous1 theofania_kitrous2 theofania_kitrous3 theofania_kitrous4 theofania_kitrous5 theofania_kitrous6 theofania_kitrous7 theofania_kitrous8 theofania_kitrous9 theofania_kitrous10 theofania_kitrous11 theofania_kitrous12 theofania_kitrous13 theofania_kitrous14 theofania_kitrous15 theofania_kitrous16 theofania_kitrous17 theofania_kitrous18 theofania_kitrous19 theofania_kitrous21 theofania_kitrous22Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.