Το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Καλλίνικος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε στην Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής πόλεως Νάξου. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Νεκτάριος Αλεξόπουλος. Προ της Απολύσεως τέλεσε την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού με την παρουσία του Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Μανώλη Μαργαρίτη, καθώς και των λοιπών τοπικών Αρχών.

Στη συνέχεια σχηματίστηκε πομπή με κατεύθυνση στο Λιμάνι της πόλης, όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή της καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού στα θαλάσσια ύδατα. Τηρώντας την ωραία και παλαιά παράδοση αρκετοί νέοι, έπεσαν στα νερά της θάλασσας, για να «πιάσουν« τον Σταυρό. Σε όλους ο Σεβασμιώτατος προσέφερε ως ευλογία από ένα επιστήθιο Σταυρό, καθώς και μία Εικόνα της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής στον Ιωάννη Βαλέτα που ανέσυρε τον Τίμιο Σταυρό.

εκ της Ι.Μ.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.