Το Σάββατο, 25 Μαρτίου 2017, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προϊσταμένου της Α.Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου και συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου, στον ιστορικό ναό της Παναγίας Χρυσελεούσης Στροβόλου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε η Πανηγυρική Δοξολογία της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, η οποία φέτος έγινε στον ι.ν. της Χρυσελεούσης λόγω των εορτασμών της συμπλήρωσης 200 ετών από την ανακαίνιση του ναού από τον Εθνομάρτυρα Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Κυπριανό (1810-1821).

Τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας εκπροσώπησε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Καδής. Επίσης, παρέστησαν η Α.Ε. ο Πρέσβυς της Ελλάδος στην Κύπρο κ. Ηλίας Φωτόπουλος και άλλες πολιτικές και στρατιωτικές αρχές της Κύπρου.

Τον Πανηγυρικό λόγο της ημέρας εκφώνησε ο κ. Γεώργιος Κολοκασίδης.

euagelismos_kiprou1 euagelismos_kiprou2 euagelismos_kiprou3 euagelismos_kiprou4 euagelismos_kiprou6 euagelismos_kiprou7Ἐκ τῆς Εκκλησίας της Κύπρου, Διακ. Ανδρέας Ματέι

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.