«Τὴ ΙΕ’ τοῦ αὐτοῦ μηνός, μνήμη τῆς πανσέπτου Μεταστάσεως τῆς ὑπερενδόξου Δεσποίνης ἡμῶν καὶ ἀειπαρθένου Μαρίας»

Την κυριώνυμο ημέρα της μεγάλης Θεομητορική Εορτής, Τρίτη 15 Αυγούστου  2017, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας ιερούργησε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Ωραιόκαστρο.

Στον κατάμεστο από πιστούς Ναό,  που έσπευσαν να τιμήσουν τη Μητέρα της Ζωής, ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρνάβας με ύφος ενθουσιαστικό και χαροποιό, αφού ευχήθηκε σε όλους όσους γιορτάζουν χρόνια πολλά, υπογράμμισε με έμφαση:  ο τάφος  της Υπεραγίας Θεοτόκου γίνεται σκάλα που οδηγεί  στον ουρανό και οι μεσιτείες Της απλανής οδηγός σε τούτη την ανάβαση για όλους τους πιστούς.

Το Ορθόδοξο Γένος χαιρετίζει την Υπεραγία Θεοτόκο και καταφεύγει με εμπιστοσύνη και ελπίδα στη Σκέπη Της, είπε ο Σεβασμιώτατος κατακλείοντας.

Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου κ. Αστέριος Γαβότσης, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και πλήθος πιστών, που  μετέλαβε  των Αχράντων Μυστηρίων.  

Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.