Σήμερα εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ λειτούργησε στον εορτάζοντα Ι.Ναό της παραλιακής κωμοπόλεως Αγίου Νικοάλου Δυτικής Μάνης όπου κήρυξε τον θείο λόγο ερμηνεύοντας την ευαγγελική φράση »καὶ ἐπάρας τὰς χεῖρας αὐτοῦ εὐλόγησεν αὐτούς» (Λουκ. 24,50). Μίλησε για το τι σημαίνουν τα χέρια του Σωτήρος Χριστού που ευλογούν τον κόσμο.

Συλλειτούργησαν με τον Σεβασμιώτατο οι ιερείς: αρχιμ. π. Νεκτάριος Βλαχόπουλος προϊστάμενος του ιεορύ ναού, π. Ιωάννης Κουρεντζής αρχιερατικός επίτροπος Λεύκτρου, π. Κωνσταντίνος Λυμπέρης και π. Γεώργιος Ζαρειφόπουλος και ο Διάκονος π. Χριστόδουλος Κρουστάλλης.

Παρέστησαν ο Δήμαρχος Δυτικής Μάνης κ. Μαραμπέας και πλήθος κόσμου.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος περιόδευσε σε πολλά χωριά της Αρχιερατικής Περιφέρειας Λεύκτρου και θαύμασε τους βυζαντινούς ναούς και τις αγιογραφίες. Επαίνεσε μάλιστα τον επι πολλές δεκαετίες ιερέα π. Χρήστο Μαλαντζή, εφημέριο του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου στα Ξανθιάνικα, για την διάσωση και διατήρηση πολλών εκκλησιαστικών κειμηλίων, μεταξύ των οποίων θωράκια, ενεπίγραφα επιστύλια της μεσοβυζαντινής περιόδου, ιερά σκεύη κ.α., πάντοτε σε άριστη συνεργασία με την αρμόδια Εφορεία Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων.

Ο Σεβ. έτυχε θερμής υποδοχής από τους κατοίκους των χωριών που περιόδευσε.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.