Η μεγάλη Δεσποτική εορτή που μας προσκαλεί να ανέβουμε στο όρος Κυρίου και να δούμε την δόξα του Ιησού, να δούμε την λαμπρότητα του προσώπου Αυτού και «να ευρεθώμεν φωτοφανείς», «αλλοιωθέντες την καλὴν αλλοίωσιν εκ της του Χριστού Μεταμορφώσεως» εορτάστηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατά την πρέπουσα Εκκλησιαστική τάξη στον ομώνυμο και περικαλλή Ιερό Ναό στον Βύρωνα.
 
Στην Ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε και στη συνέχεια παρέστη συμπροσευχόμενος εκ του ιερού βήματος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ.
 
Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Δανιήλ κήρυξε τον Θείον Λόγο προς το ευσεβές εκκλησίασμα αναφερόμενος στην σημερινή εορτή της Μεταμορφώσεως του Κυρίου, η οποία θεωρείται μια από τις σημαντικότερες του εορτολογικού κύκλου των Δεσποτικών εορτών, καθώς η μεταμόρφωση, πέρα από την χριστολογική σημασία που φανέρωσε σε όλους την επί της γης δόξα του Κυρίου, έχει και μια βαθύτατη ανθρωπολογική σπουδαιότητα αφού δείχνει τον σκοπό της πνευματικής πορείας, που είναι η θέωση και η δοξοποίηση του καθενός ανθρώπου.
 
Τους ύμνους της εορτής έψαλλαν υπέροχα οι λαμπροί Ιεροψάλτες του Ιερού Ναού.
 
Στο τέλος της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ευλόγησε τα προσφερθέντα κατά το έθιμο σταφύλια τα οποία διανεμήθησαν στους πιστούς ως ευλογία και ευχήθηκε καλή Παναγιά.
 
Το απόγευμα και ώρα 6:30μ.μ. θα ψαλεί ο Μεθεόρτιος Εσπερινός και ακολούθως η καθιερωμένη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας δια μέσου των κεντρικότερων οδών της ενορίας.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.