Την Τρίτη της Διακαινησίμου, 18 Απριλίου 2017, το εσπέρας, στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας στην Άρτα, ετελέσθη πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του επιχωρίου Μητροπολίτου κ. Καλλινίκου, επί τη μνήμη των δύο τοπικών Αγίων αυταδέλφων Θεοχάρους και Αποστόλου.

Ο Σεβασμιώτατος στο Κήρυγμά του αναφέρθηκε στην αγωνιστικότητα των Αγίων, που είναι η προϋπόθεση για την Ανάσταση και την αιώνια ζωή. Στην συνέχεια λιτανεύθηκε η εικόνα των Αγίων έως τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, όπου ετελέσθη Αρτοκλασία.

artis7Την Τετάρτη της Διακαινησίμου, 19η Απριλίου 2017, το πρωΐ, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Άρτης, ο επιχώριος Μητροπολίτης κ. Καλλίνικος, ετέλεσε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, επί τη μνήμη των Αγίων αυταδέλφων Θεοχάρους και Αποστόλου, των εν Άρτη.

Παρέστη συμπροσευχόμενος και ο Σεβασμιώτατος πρώην Άρτης κ. Ιγνάτιος.

artis1 artis2 artis3 artis4 artis5 artis6 artis8 artis9 artis10 artis12 artis11 artis13 artis15 artis16 artis17 artis18 artis19 artis20Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.