Το Μέγα Σάββατο, 15η Απριλίου 2017, το βράδυ, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Άρτης, χοροστάτησε στον Όρθρο και ελειτούργησε ο επιχώριος Μητροπολίτης κ. Καλλίνικος.

Στις 11μ.μ. έγινε στα προπύλαια του Ναού η υποδοχή του Αγίου Φωτός. Τα μεσάνυχτα πραγματοποιήθηκε η Τελετή της Αναστάσεως, η Ιερά Ακολουθία του Όρθρου και η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία, στο τέλος της οποίας ο Σεβασμιώτατος μοίρασε κόκκινα αυγά στους πιστούς. Στην Τελετή της Αναστάσεως παρέστησαν οι Τοπικές Αρχές και πλήθος πιστών.

«Η Ημέρα της Αναστάσεως του Χριστού, για την ανθρωπότητα, είναι η αρχή μιας ανανεωμένης άνοιξης της ελπίδας», αναφέρει, μεταξύ άλλων, το μήνυμα του Μητροπολίτου Άρτης, το οποίο ανέγνωσε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως, π. Κωνσταντίνος Πλακιάς.

anastasi_artis2 anastasi_artis3 anastasi_artis4 anastasi_artis5 anastasi_artis6 anastasi_artis7 anastasi_artis9 anastasi_artis10 anastasi_artis11 anastasi_artis1 anastasi_artis12Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.