Πλήθος κόσμου, διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και ασθενείς στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου, είχαν την ευλογία σήμερα Σάββατο το πρωί, να προσκυνήσουν την Αγία Ζώνη της Παναγίας που κόμισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Κοσμάς. Αμέσως η μετά Τιμία Ζώνη επέστρεψε στον κατάμεστο  από κόσμο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Αγρινίου και παρέμεινε για λίγη ώρα  μέχρι τις 11.00 μετά το τέλος της Ιεράς Παρακλήσεως. Πριν την αναχώρηση ο Σεβασμιώτατος κ.Κοσμας καθώς και ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου Γέροντας π.Εφραίμ απηύθυναν σύντομο λόγο στον κόσμο.
Με πολύ συγκίνηση ακόμη και με δάκρυα στα μάτια, αποχαιρέτισαν το Ιερό Κειμήλιο οι μυριάδες πιστοί που είχαν συγκεντρωθεί τόσο στον Ναό όσο και στους γύρω χώρους κατά την αναχώρηση του για την Ιερά Μονή Βατοπεδίου Αγίου Όρους όπου και θησαυρίζεται, ενώ οι καμπάνες ακατάπαυστα χτυπούσαν χαρμόσυνα.
Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.