Συστατικά

  • 300 γραμμάρια Βιτάμ
  • 250 γραμμάρια γεμιστά μπισκότα
  • 150 γραμμάρια μπισκότα τύπου πτι μπερ
  • 250 γραμμάρια κουβερτούρα
  • 50 γραμμάρια σκόνη κακάο κοσκινισμένο
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
  • 100 γραμμάρια φουντούκια χοντροσπασμένα
  • 100 γραμμάρια αποξηραμένα βερίκοκα χοντροκομμένα
  • 100 γραμμάρια αποξηραμένα δαμάσκηνα χοντροκομμένα
  • 1 μικρό ποτήρι γλυκό κρασί από λιαστά σταφύλια (τύπου vinsanto)
  • ζάχαρη άχνη
  • διάφορα ζαχαρωτά

Οδηγίες

  1. Βάζουμε σε μπολ τα ξερά φρούτα, δαμάσκηνα και βερίκοκα και τα περιχύνουμε με το κρασί. Τα αφήνουμε να μουλιάσουν για 1ώρα τουλάχιστον.
  2. Στη συνέχεια, σπάμε σε μικρά κομμάτια τις σοκολάτες και τις αφήνουμε να λιώσουν σε μπεν μαρί.
  3. Ταυτόχρονα σπάμε με τα χέρια μας τα μπισκότα σε μεγάλο μπολ και τα αναμιγνύουμε με το κακάο, την άχνη και τα φουντούκια.
  4. Λιώνουμε το Βιτάμ και το ρίχνουμε κι αυτό στο μπολ με τα μπισκότα. Προσθέτουμε τις λιωμένες σοκολάτες και ανακατεύουμε.
  5. Τέλος, στραγγίσουμε τα ξερά φρούτα, τα ρίχνουμε στο υπόλοιπο μίγμα και ανακατεύουμε.
  6. Απλώνουμε στο πάγκο μας ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο και πάνω του στρώνουμε μια λαδόκολλα. Αδειάζουμε το μίγμα κατά μήκος στη λαδόκολλα και δίνουμε σχήμα σαν ρολό.
  7. Τυλίγουμε καλά το ρολό με την λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε στην κατάψυξη. Περιμένουμε 1 ώρα περίπου να κρυώσει και να σφίξει.
  8. Στη συνέχεια, μεταφέρουμε το γλυκό μας στο ψυγείο. Το βγάζουμε μισή ώρα περίπου πριν το σερβίρουμε, για να μαλακώσει και να κόβεται πιο εύκολα.
  9. Γαρνίρουμε με ζάχαρη άχνη και ζελεδάκια σε σχήμα φρούτων και κόβουμε σε ροδέλες.