Νόστιμο γιουβετσάκι με γαρίδες και καλαμαράκια.

 

Τι χρειαζόμαστε:

1 πακέτο κριθαράκι χοντρό

4 κουταλιές ελαιόλαδο

200 ml σάλτσα ντομάτας

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

250 γρ. γαρίδες μεσαίες

250 γρ. καλαμαράκια ροδέλες

πάπρικα

σκόρδο

μαιντανός

βασιλικός

αλατοπίπερο

 

Πως το κάνουμε:

Σωτάρουμε τις γαρίδες με τα καλαμαράκια στο ελαιόλαδο για 2-3΄.

Τα βγάζουμε από το σκεύος και τα διατηρούμε ζεστά.

Στο μεταξύ βράζουμε το κριθαράκι 4 λεπτά λιγότερο απ’τον κανονικό χρόνο βρασμού τους.

Στο σκεύος που σωτάραμε τα θαλασσινά προσθέτουμε το κρεμμυδάκι.

Προσθέτουμε τη σάλτσα με 1/2 ποτήρι νερό και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Καρυκεύουμε.

Όταν δέσει η σάλτσα προσθέτουμε το κριθαράκι και τα θαλασσινά.

Δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά για να ολοκληρωθεί ο βρασμός του ζυμαρικού.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν κάνετε σπιτικούς κύβους, μπορείτε να τους χρησιμοποιήσετε αντί για τ’άλλα μυρωδικά.