Συστατικά:

1 πακέτο λαζάνια

1 κιλό σπανάκι τρυφερό

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι

2 πράσα

1 κούπα ψιλοκομμένες ντομάτες και χυμό ντομάτας

500ml κρέμα γάλακτος

500γρ. σκληρό τυρί τριμμένο

Λίγη  μοτσαρέλα

ελαιόλαδο

αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα πράσα με το κρεμμύδι. Πλένουμε και στεγνώνουμε τα σπανάκια, τα χονδροκόβουμε και τα σοτάρουμε και αυτά. Μόλις σοταριστούν τα αφαιρούμε από τη φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε. Παίρνουμε ένα πυρέξ ρίχνουμε λίγη κρέμα γάλακτος, στρώνουμε μια στρώση λαζάνια, μια στρώση σπανάκι και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί. Επαναλαμβάνουμε κρέμα, λαζάνια, σπανάκι, τυρί για τρεις φορές και στο τέλος αφού τελειώσουμε σε λαζάνια περιχύνουμε με το χυμό ντομάτας και την ψιλοκομμένη ντομάτα και κόβουμε τη μοτσαρέλα σε κομματάκια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις για 40 λεπτά περίπου.