Αποστολή Λαμία: Αθανάσιος Τζάνης

Με την αρμόζουσα κατάνυξη τελέσθηκε το απόγευμα της Γ’ Κυριακής των Νηστειών, εορτή της προσκυνήσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού του Κυρίου μας, ο Δ’ Κατανυκτικός Εσπερινός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Νικολόυ.

Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος όπου με πατερικές και θεολογικές τεκμηριωμένες επισημάνσεις αναφέρθηκε στον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό του Κυρίου μας που αποτελεί το όργανο εναντίον του διαβόλου.

Προ του τέλους της Ακολουθίας του Κατανυκτικού Εσπερινού, ο Μητροπολίτης κ. Νικόλαος ευχαρίστησε τον π. Αμφιλόχιο και του ευχήθηκε εκ βάθους καρδίας,  πάντοτε έτσι να δίνει την μαρτυρία της Πίστεως, με λόγο δυνατό, καθαρό, λόγο απλό και εποικοδομητικό και ο Θεός που καταγράφει τους κόπους μας,  μας αμείβει την ώρα που πρέπει κι όπως πρέπει .

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος προσέθεσε επίσης, πως «ο Σταυρός είναι σύμβολο και τρόπος ζωής και ο τρόπος, της δικής μας ζωής, είναι Σταυρώσιμος , ο οποίος όμως μετά των Γολγοθά μας οδηγεί στην ανάσταση».

Επεσήμανε, ωστόσο, ότι «αν αντιμετωπίζουμε με καρτερία, υπομονή και αγάπη προς τον κύριο, τις δοκιμασίες , τους πόνους και τις ταλαιπωρίες, ο σταυρός είναι προοίμιο της αναστάσεως και δεν είναι τυχαία όσα αναφέρονται στο βιβλίο της Αποκαλύψεως και στα κείμενα των Αγίων Πατέρων, ότι μετά από τα δεινά που θα συμβούνε στον κόσμο κατά τα έσχατα που θα κυβερνήσει τριάμισι χρόνια ο αντίχριστος, ξαφνικά όπως φέγγει η αστραπή από ανατολών έως δυσμών θα εμφανιστεί ο Σταυρός του Χριστού, το σύμβολο της νίκης».

Καταλήγοντας ο Μητροπολίτης κ. Νικόλαος προέτρεψε τους πιστούς αν έχουνε κάποια δυσκολία να μην λιποψυχούν αλλά να εναποθέτουν τις ελπίδες και τις προσδοκίες τους στον Τίμιο Σταυρό ο οποίος αποτελεί το ανίκητο όπλο, το στήριγμα της Ορθόδοξης Πίστης, το μεγάλο φυλακτήριο των πιστών και το σωτήριο καύχημα της Εκκλησίας.

fthiotidos_kataniktikos13 fthiotidos_kataniktikos1 fthiotidos_kataniktikos4 fthiotidos_kataniktikos3 fthiotidos_kataniktikos2 fthiotidos_kataniktikos5 fthiotidos_kataniktikos6 fthiotidos_kataniktikos8 fthiotidos_kataniktikos7 fthiotidos_kataniktikos10 fthiotidos_kataniktikos11 fthiotidos_kataniktikos9 fthiotidos_kataniktikos14

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.