Υλικά :

150 γρ. φασόλια μαυρομάτικα
150 γρ. μικρά φασόλια άσπρα ή κόκκινα
2 κρεμμύδια τριμμένα
½ φλιτζάνι αλεσμένη καρυδόψιχα
Αλάτι
1 κουταλιά μουστάρδα
¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
3 κουταλιές ξύδι
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση :

Βράζουμε τα φασόλια ως που να μαλακώσουν λίγο. Τα στραγγίζουμε και τα σιγοβράζουμε πάλι, ώσπου να μαλακώσουν καλά. Όταν είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε ξανά και τα αδειάζουμε σε σαλατιέρα. Αναμειγνύουμε τα κρεμμύδια, την καρυδόψιχα και το αλάτι. Χτυπάμε τη μουστάρδα με το λάδι, το ξίδι, το σκόρδο και τον μαϊντανό και περιχύνουμε τη σαλάτα.