Υλικά:

1 κιλό φασολάκια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 πράσινα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3 μεγάλες ντομάτες (τριμμένες στον τρίφτη)
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 περίπου κούπα ελαιόλαδο
1 κ.γ. ζάχαρη
2 περίπου κούπες νερό
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βάζετε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε, μέχρι αυτά να ροδίσουν ελαφρά, το σκόρδο και τα κρεμμύδια.

Παράλληλα, προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 C.

Προσθέτετε στην κατσαρόλα τα φασολάκια, την τριμμένη ντομάτα, αλάτι και πιπέρι και αφήνετε να πάρουν 1 – 2 βράσεις.

Σε ένα καλά λαδωμένο ταψί, αδειάζετε το περιεχόμενο της κατσαρόλας, περιχύνετε με το ελαιόλαδο και το νερό και ανακατεύετε τα υλικά – με προσοχή μην αρχίσουν να διαλύονται τα φασολάκια.

Σκεπάστε με αλουμινόχαρτο και ψήστε για περίπου 45 – 50 λεπτά.