Με μεγάλο ενδιαφέρον πλήθος κόσμου παρακολούθησε, την Κυριακή 6/5, την εκδήλωση για την Μεσογειακή Αναιμία, που διοργάνωσε στο Πν. Κέντρο ο Σύλλογος Γονέων και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Αλληλεγγύης, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος.

Κεντρική ομιλήτρια ήτα η κ. Ιουλία Νησιώτου – Μαντέλου, Επίκουρη Καθηγήτρια ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας – Παιδίατρος, με θέμα «Μεσογειακή Αναιμία, παρελθόν, παρόν και μέλλον».

Στην εκδήλωση αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ότι στην Μαγνησία οι πάσχοντες ανέρχονται σε 150, εκ των οποίων οι 70 μεταγγίζονται συστηματικά, ενώ εκπέμφθηκε το μήνυμα ο κόσμος να γνωρίσει τί σημαίνει Μεσογειακή Αναιμία και να στηρίξει το κίνημα της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβ. Ποιμενάρχης κ. Ιγνάτιος, ο οποίος αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της προσφοράς αίματος, όπου η τοπική Εκκλησία είναι πρωτοπόρος.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη 8/5, από τις 9π.μ. έως τη 1μ., στο προαύλιο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου, θα διεξαχθεί Εθελοντική Αιμοδοσία για την ενίσχυση των πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.