Η δεύτερη μέρα παρουσίας του Αρχιεπισκόπου Τυράννων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστασίου στην Καλαμάτα ξεκίνησε με την επίσκεψή του στο μουσείο παραδοσιακής ενδυμασίας και κοσμήματος του Λυκείου Ελληνίδων Καλαμάτας «Βικτωρία Γ. Καρέλια».

Ο Μακαριώτατος ξεναγήθηκε στους χώρους από την πρόεδρο του Λυκείου, κ. Βικτωρία Καρέλια. Στο τέλος της επίσκεψης , του προσέφερε αναμνηστικά δώρα, ενώ ο κ. Αναστάσιος υπέγραψε στο βιβλίο υψηλών επισκεπτών του μουσείου.

Στη συνέχεια, ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος μετέβη στο αρχαιολογικό μουσείο Μεσσηνίας, όπου και ξεναγήθηκε στους χώρους από τη Διευθύντρια Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, κ. Ευαγγελία Μηλίτση-Κεχαγιά.

Τελευταίος σταθμός των επισκέψεών του αποτέλεσε το νέο Δημαρχείο Καλαμάτας. Εκεί, έτυχε θερμής υποδοχής από τον δήμαρχο Π. Νίκα και τους συνεργάτες του. Ο κ. Νίκας, προσφωνώντας τον Μακαριώτατο, παρουσίασε το έργο και τις δραστηριότητες του δήμου Καλαμάτας και δήλωσε ότι αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για αυτόν η επίσκεψή του. Σε ανάμνηση της επίσκεψης, ο δήμαρχος του δώρισε ένα φωτογραφικό λεύκωμα με την ιστορία της Καλαμάτας( έκδοση Γενικών Αρχείων του Κράτους, Παράρτημα Καλαμάτας), τον τουριστικό οδηγό του Δήμου, καθώς και τοπικά προϊόντα.

Ο κ. Αναστάσιος προσέφερε στο δήμαρχο μια αγιογραφημένη εικόνα της Αναστάσεως του Χριστού, καθώς και τεύχη με το έργο της Εκκλησίας της Αλβανίας.

Τον Μακαριώτατο συνόδευαν οι Μητροπολίτες Απολλωνίας και Φιέρ κ. Νικόλαος, Αμαντίας κ. Ναθαναήλ, Ιλίου κ. Αθηναγόρας και ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.Χρυσόστομος.

Φωτογραφίες: Γιώργος Τσερεφός

alvanias_kalamata13 alvanias_kalamata14 alvanias_kalamata15 alvanias_kalamata16 alvanias_kalamata17 alvanias_kalamata18 alvanias_kalamata2 alvanias_kalamata3 alvanias_kalamata1 alvanias_kalamata4 alvanias_kalamata5 alvanias_kalamata6 alvanias_kalamata7 alvanias_kalamata9 alvanias_kalamata10 alvanias_kalamata11 alvanias_kalamata12Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Μεσσηνίας

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.