«Ανάξια του κύρους της», χαρακτήρισε ο Γιάννης Ραγκούσης, την αντίδραση της εκκλησίας για τις δηλώσεις του σχετικά με το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου και τους ομοφυλόφιλους ιερείς.

Όπως είπε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, δεν ήταν εκείνος που τα έβαλε με την εκκλησία. «Η εκκλησία τα έβαλε μαζί μου, προσπαθώντας να ασκήσει και ένα ιδιαίτερο μπούλινγκ», ανέφερε και χαρακτήρισε «πύρινη και ακραία προσβλητική» για εκείνον την αντίδρασή αυτή.

Κληθείς να απαντήσει αν θα ανασκευάσει τις επίμαχες δηλώσεις του μετά τις προειδοποιήσεις της Ιεράς Συνόδου ότι θα προσφύγει στα δικαστήρια, ο κ. Ραγκούσης ανέφερε: «Ε, ας με πάει στο δικαστήριο. Είμαι έτοιμος, δεν πρόκειται να αλλάξω τίποτα. Να ζητήσω συγγνώμη για ποιο πράγμα, δεν έχω πει κάτι για να προσβάλλω την Εκκλησία, ούτε για να προσβάλλω οποιοδήποτε πρόσωπο…».

«Επιμένω, δεν παίρνω πίσω τις δηλώσεις μου, εγώ περιέγραψα καταστάσεις και μαζί με μένα τις ίδιες καταστάσεις περιγράφουν και εκατομμύρια Έλληνες» είπε ο υποψήφιος πρόεδρος της Κεντροαριστεράς.

Κατηγόρησε μάλιστα την Εκκλησία για στρουθοκαμηλισμό και πρόσθεσε: «Ξέρετε πόσες δικαστικές αποφάσεις υπάρχουν; Ξέρετε πόσες φορές η ίδια η Εκκλησία έχει ενεργήσει;

Πρέπει να αποφασίσει αν κάνει την στρουθοκάμηλο, αν κάνει ότι δεν βλέπει, να λέει ότι δεν υπάρχουν ομοφυλόφιλοι ή ότι είναι αμαρτία να υπάρχουν ομοφυλόφιλοι, αν το κάνει αυτό απομακρύνεται από τις νέες γενιές…».

«Η  εκκλησία ας κάνει ότι νομίζει. Νομίζω ότι είναι λάθος να επιβάλει τον εκφοβισμό της αντίθετης γνώμης», ανέφερε.

«Είναι σωστό το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλλου και μακάρι να το ψηφίσει και η Νέα Δημοκρατία», τόνισε.

Γράφτηκε από τον/την alphafreepress.gr

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.