Το απόγευμα της Τετάρτης 9 Αυγούστου 2017 τελέσθηκε Ιερά Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο, στον Ενοριακό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Παλαιοπαναγιάς, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σπάρτης κ. Ευστάθιο τον οποίον συνεπικούρησαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος Ξηροκαμπίου Πρωτ. Γεώργιος Λάτσης, ο εφημέριος Ανωγείων π. Ανδρέας Κόνιαρης, ο εφημέριος Παλαιοπαναγιάς π. Παναγιώτης Ξηρόδημας και οι δύο ιεροδιάκονοι της Ιεράς Μητροπόλεώς.

Ακολούθησε, στον προαύλιο χώρο, επετειακή εκδήλωση για τα 120 χρόνια του εν λόγω Ναού. Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο εφημέριος Παλαιοπαναγιάς π. Παναγιώτης Ξηρόδημας. Στη συνέχεια ο πρώην Δήμαρχος Φάριδος κ. Δημήτριος Κουμουτσίδης παρουσίασε σπάνιο φωτογραφικό υλικό από το Ναό, την Παλαιοπαναγιά και τις όμορες περιοχές. Ακολούθησε ομιλία από τον φιλόλογο κ. Δημήτριο Κατσαφάνα, για την ιστορία του Ναού και του χωριού.

Μετά το πέρας της ομιλίας του, ο κ. Κατσαφάνας, που κατάγεται από την Παλαιοπαναγιά, τιμήθηκε από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του χωριού και τους τοπικούς Συλλόγους. Εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ευστάθιος πρόσφερε μία εικόνα της Παναγίας, ενώ από την πλευρά των δύο τοπικών Συλλόγων μίλησε η Πρόεδρός τους κα Διαμάντω Βαγιακάκου – Δογαντζή, η οποία, αφού αναφέρθηκε στο βιογραφικό του κ. Κατσαφάνα, του απένειμε τιμητική πλακέτα.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον σεπτό Ποιμενάρχη να απευθύνει λόγο πνευματικής οικοδομής. Παράλληλα εξέφρασε τις ευχές του ώστε πάντα η Παλαιοπαναγιά να είναι υπό την σκέπη της Μεγαλόχαρης και οι κάτοικοί της να έχουν υγεία, προκοπή και μακροημέρευση.

Ακολούθησε κέρασμα με νηστίσιμα εδέσματα και αναψυκτικά προσφορά των κυριών του Φιλοπτώχου Ταμείου του χωριού.

Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.