Ρεπορτάζ: Αθανάσιος Τζάνης

Χρηστότητα ἐκδιδαχθείς, καί νήφων ἐν πᾶσιν, ἀγαθήν συνείδησιν ἱεροπρεπῶς ἐνδυσάμενος, ἤντλησας ἐκ τοῦ Σκεύους τῆς ἐκλογῆς τά ἀπόρρητα, καί τήν πίστιν τηρήσας, τόν ἴσον δρόμον τετέλεκας, Ἀπόστολε Τιμόθεε. Πρέσβευε Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τάς ψυχάς ἡμῶν.
 
Με τον αέρα της Επτανήσου και την εμπειρία της Πρωτευούσης κατέστη επίσκοπος και Μητροπολίτης της Θεσσαλιώτιδος Εκκλησίας, ο φερώνυμος του Αγίου Αποστόλου Τιμοθέου, για να ποιμάνει λαό ευλογημένο και να διοικήσει εκκλησία μεγάλη.

Όντως μέτοχος των υπό του σκεύους της εκλογής και επαινετή της αγάπης Παύλου διδαγμάτων προς Τιμόθεον, ο Μητροπολίτης της Καρδίτσας, τίμησε τον πιστό μαθητή του Αποστόλου των εθνών και παραλήπτη των δύο Επιστολών του, Προς Τιμόθεον Α΄ και Β’, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Ως αποδεικτικό της μεταξύ τους αγάπης πλήθος Ιεραρχών προσέδραμον μετά χαράς εν καιρώ χειμώνα για να συμπροσευχηθούν και συγχαρούν την μεταξύ τους κοινωνία. Οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Καισαριανής κ. Δανιήλ, Σύρου κ. Δωρόθεος, Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, Κορίνθου κ. Διονύσιος, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Ιλίου κ. Αθηναγόρα, Κηφισιάς κ. Κύριλλος, Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, Κίτρους κ. Γεώργιος, Καρπενησίου κ. Γεώργιος, Σταγών κ. Θεόκλητος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σαλώνων κ. Αντώνιο μετείχαν του Ιερού Ποτηριού. Εκ του Ιερού Βήματος παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Φθιώτιδος κ. Νικόλαος, Κοζάνης κ. Παύλος και Γρεβενών κ. Δαβίδ.

Στη σύντομη προσλαλιά του στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμόθεος χαιρέτησε και ευχαρίστησε τους παρισταμένους Αρχιερείς για την παρουσία και τις ευχές τους, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει με πολλή εγκαρδιότητα και όλους τους Κληρικούς και τους λαϊκούς αδελφούς που λάμπρυναν με την παρουσία τους και τη συμπροσευχή τους, τη Μνήμη του Αποστόλου Τιμοθέου, καθώς και την ονομαστική του εορτή.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος δέχθηκε τις ευχές εκπροσώπων των αρχών, του ιερού κλήρου και του λαού στο Πνευματικό Κέντρο του Μητροπολιτικού Ναού.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.