Ρεπορτάζ: Τζάνης Αθανάσιος

Με την πρέπουσα ιεροπρέπεια και λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Αθηναγόρου του Φιλοσόφου και Απολογητού στην Ιερά Μητρόπολη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως. Κατά την ημέρα αυτή άγει τα ονομαστήριά του ο δεξιός βραχίονας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου. Ο ελεήμων και διακριτικός, ο ταπεινός, απλούς, γλυκύς, προσηνής, άκακος, πράος, ο όντως ενάρετος άνθρωπος του Θεού, Σεβασμιωτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας. Ένας πολυτάλαντος και προικισμένος με πολλά χαρίσματα από τον Θεό Επίσκοπος, ο οποίος καθημερινά δαπανάται στην διακονία του λαού του Θεού για να δοξάζεται ο Επουράνιος πατέρας.

Την Κυριακή 23 Ιουλίου και ώρα 19:30 τελέσθηκε μέσα σε πανηγυρικό κλίμα, ο Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στην Ιερά Μονή Γενεθλίου της Θεοτόκου Ντάρδιζας. Στην ακολουθία του Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλος, ενώ συγχοροστάτησαν οι Μητροπολίτες Καισαριανής κ. Δανιήλ, Θηβών κ. Γεώργιος, Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος, Μεγάρων κ. Κωνσταντίνος, οι Επίσκοποι Μοζαμβίκης κ. Χρυσόστομος και Αβύδου κ. Κύριλλος και ο εορτάζων Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας. Μετά το πέρας του Εσπερινού ο   Μητροπολίτης Ιλίου  δέχθηκε τις ευχές των πολλών παρευρισκομένων πιστών, οι δε αδελφές της Ιεράς Μονής προσέφεραν σε όλους κεράσματα.Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής τελέσθηκε Αρχιερατικό συλλείτουργο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιλίου. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στην συνεχεία προεξάρχοντος του άγοντος τα Ονομαστήρια Σεβ. Μητροπολίτου Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Πειραιώς και Φαλήρου κ. Σεραφείμ, Ηλιουπόλεως κ. Θεόδωρος, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος, Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Σαλώνων κ. Αντώνιος και Μεθώνης κ. Κλήμης .

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Πειραιώς, ενώ συμπροσευχόμενος εκ του Ιερού Βήματος παρέστη ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος και ο Μητροπολίτης Πτολεμαϊδος κ. Εμμανουήλ.

Προ της Απολύσεως της Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας, εξέφρασε λόγους ευγνωμοσύνης προς όλη τη χορεία των παρισταμένων Αρχιερέων που λάμπρυναν με την παρουσία και την προσευχή τους την ημέρα των ονομαστηρίων του.

Αθηναγόρα του Σεβασμιωτάτου και Θεοπροβλήτου Μητροπολίτου της Αγιωτάτης Μητροπόλεως Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως πολλά τα έτη.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.