Σε κατάμεστη κεντρική αίθουσα Εκδηλώσεων της Ερμούπολης, πραγματοποιήθηκε απόψε η εκδήλωση, που διοργάνωσε, όπως κάθε χρόνο, η Ιερά Μητρόπολη με την ευλογία της πίττας του Αγίου Βασιλείου για τους συνεργούς στο διοικητικό,κοινωνικό και ποιμαντικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως της Σύρου, με σύντομη ενημερωτική ομιλία του Συριανού Επιστήμονα μαιευτήρα, ενδοσκοπικού χειρουργού, γυναικολόγου, κ. Στεφάνου Χανδακά, σχετικά με το εθνικό πρόβλημα της Υπογεννητικότητας, με την παρουσία του Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης κ. Γεωργίου Μαραγκού, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων, εκπροσώπων του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας και Προέδρων τοπικών Συλλόγων και Φορέων, των Εφημερίων της Σύρου, Εκκλησιαστικών Επιτρόπων, Ιεροψαλτών, Κατηχητών και Κατηχητριών και όλων των εργαζομένων στο διοικητικό και φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, αφού έκανε ένα σύντομο απολογισμό του επιτελεσθέντος το 2017 έργου της Ιεράς Μητροπόλεως, ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες του και ευλόγησε την πίττα του Αγίου Βασιλείου, που κατά το επικρατήσαν έθος, έκοψε η θυγατέρα του κ. Χανδακά, Αλεξάνδρα, με την παρουσία των παιδιών των συνεργατών της Ιεράς Μητροπόλεως, που ήταν εκεί, προς τα οποία διένειμε δώρα.

Προ της ευλογίας της Αγιοβασιλειόπιττας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, εξ αφορμής και του θέματος της ομιλίας του κ. Στ. Χανδακά τίμησε με το Σταυρό της Οσίας Μεθοδίας τους Συλλόγους Τριτέκνων και Πολυτέκνων, για τη συμβολή τους στη στήριξη του θεσμού της οικογένειας και την προσφορά τους στην Πατρίδα.

Την εκδήλωση, η οποία επελέγη με Μουσικό Πρόγραμμα, κατέγραψαν όλα τα Μ.Μ.Ε της Σύρου.

εκ της Ι.Μ.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.