Ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση κατέκλυσε τις καρδιές των πολυαρίθμων  πιστών, οι οποίοι προσήλθαν το απόγευμα του Σαββάτου 8 Απριλίου 2017, στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου ΑΡΜΑ Φύλλων Χαλκίδος, λόγω της μοναχικής αφιέρωσης ενός νέου ανθρώπου στον  Χριστό, τον Άγιο Γεώργιο και την Ιερά Μονή του.

Κατά την διάρκεια της Ακολουθίας του Μεγάλου Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης, Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος, τέλεσε την εις Μοναχόν Κουρά του μουσικού και διευθυντού του Καλλιτεχνικού Ωδείου Γυμνού κ. Κωνσταντίνου Μπασινά, δίδοντάς του το νέο όνομά του ΡΩΜΑΝΟΣ, προς τιμήν του Αγίου Ρωμανού του Μελωδού, του μεγάλου αυτού Υμνογρλαφου της Εκκλησίας μας.

Στη νουθεσία του προς το νέο Μοναχό, ο Σεβασμιώτατος περιέγραψε την ζωή του μοναχού, την οποία καλείται να ζήσει ο π. Ρωμανός, ενώ τον κάλεσε να συνεχίσει να παραμένει πιστός στην αγάπη του Θεού και να μην παύσει, όπως μέχρι σήμερα, να επαναλαμβάνει τον ιερό ψαλμωδό «άσω τω Κυρίω εν τη ζωή μου, ψαλώ τω Θεώ μου έως υπάρχω».

Από νωρίς το απόγευμα είχε κατακλείσει το Καθολικό της Ιεράς Μονής, αλλά και τον προαύλιο χώρο της, αρκετός κόσμος προκειμένου να συμπροσευχηθεί για το νέο Μοναχό, ενώ παρευρέθηκαν και πολλοί Κληρικοί της Ιεράς μας Μητροπόλεως στο δε Ιερό Αναλόγιο έψαλλαν μαθητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς μας Μητροπόλεως, στην οποία ο νέος μοναχός διδάσκει από πολλών ετών, υπό την διεύθυνση του καθηγητού κ. Στυλιανού Μπενή.

Ο νέος μοναχός π. Ρωμανός, πρόκειται να χειροτονηθεί, συν Θεώ, Διάκονος το Σάββατο 22 Απριλίου 2017 στον Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Δοκού, όπου και διακονεί ως ιεροψάλτης και πρεσβύτερος την Κυριακή 14 Μαΐου 2017 στον Ι. Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γυμνού Αμαρυνθίων, όπου και θα υπηρετήσει ως Ιερεύς της γενέτειράς του Ενορίας.

Φωτογραφίες: Αργύριος Μπάκας, Δημήτριος Πετρογιάννης

xalkidos_koura1 xalkidos_koura2 xalkidos_koura3 xalkidos_koura4 xalkidos_koura5 xalkidos_koura6 xalkidos_koura7 xalkidos_koura8 xalkidos_koura9 xalkidos_koura10 xalkidos_koura11 xalkidos_koura12 xalkidos_koura13 xalkidos_koura14 xalkidos_koura15Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.