Το απόγευμα της Τρίτης 8 Αυγούστου ο Σεβ. Μητροπολίτης Παροναξίας   μετέβη στην Μάρπησσα Πάρου και παρέστη σε εκδήλωση τιμής και μνήμης του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου π. Γεωργίου Στάμενα που πραγματοποιήθηκε  στην παρακείμενη μεγάλη πλατεία «παπα-Γιώργη Στάμενα« και διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Μαρπησσαίων και Αρχιλοχιτών σε συνεργασία με το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ενοριακού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Κεντρική ομιλήτρια ήταν η Φιλόλογος κα Αθηνά Πέππα – Μεσσήνη η οποία με λόγο γλαφυρό και βιωματικό διεζωγράφισε την υπέροχη μορφή του.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση και αφού αναφέρθηκε στην προσωπική του γνωριμία με τον μακαριστό π. Γεώργιο εξήρε την προσωπικότητα και το έργο του, συνεχάρη τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία τους και ευχήθηκε σε όλους, (ιδιαιτέρως στα παριστάμενα παιδιά του, Αντώνη και Σεβασμία) να τους συνοδεύει πάντοτε η ευχή του από το Ουράνιο Θυσιαστήριο όπου ακαταπαύστως ιερουργεί.

Στο τέλος σύντομη προσλαλιά, απηύθυνε ο γιός του Αντώνης Στάμενας. Συμμετείχε μεγάλος αριθμός Μαρπησσαίων και μη που κατέκλυσαν την πλατεία.

Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.