Στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Προδρόμου – Μακρυνού, μετέβη το απόγευμα της Δευτέρας 9 Οκτωβρίου 2017, δια την τέλεσιν του Εσπερινού των Εγκαινίων του Μοναστηριακού Ιερού Παρεκκλησίου του αγίου ενδόξου Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεγάρων & Σαλαμίνος κ.κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ.

Την πρωίαν της Τρίτης 10 Οκτωβρίου 2017, όπου ο Σεπτός Ποιμενάρχης συμπληρώνει τρία έτη από την εις Επίσκοπον Εκλογήν του (10/10/2014), μετέβη στον λόφο της Ευρέσεως, που βρίσκεται πάνω από την Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννου Προδρόμου – Μακρυνού, για την τέλεσιν της Ακολουθίας των Εγκαινίων του εν λόγω Μοναστηριακού Ιερού Παρεκκλησίου του Αγίου ενδόξου Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου, καθώς και την τέλεσιν της πρώτης Θείας Λειτουργίας στην εγκαινιασθείσαν πλέον Αγίαν Τραπέζαν.

Τον Σεβασμιώτατον πλαισίωσαν Κληρικοί διαφόρων Ιερών Μητροπόλεων, καθώς και σύσσωμος ο ιερός μελισσώνας της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου Προδρόμου – Μακρυνού.

Αφού έγιναν όλα με την πρέπουσαν εκκλησιαστικήν τάξιν, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ πρό του «Δι’ ευχών…», ευχαρίστησε όλως ιδιαιτέρως την σεβαστήν Γερόντισσαν Μακρίναν την και Κτητόρισσαν και την περί αυτήν αγίαν συνοδείαν, οι οποίες μας έδωσαν την δυνατότητα να ζήσωμε μία ακόμη ιεράν πνευματικήν και Λειτουργικήν εμπειρίαν.

Τέλος η φιλόξενη Ιερά Μονή παρέθεσε ξενία πρός άπαντας.

Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.