Τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου στην Άσκρη τέλεσε το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών κ. Γεώργιος.

Το απόγευμα της Παρασκευής ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Εσπερινό των εγκαινίων του ως άνω Ναού, όπου και εκόμισε ιερά λείψανα προκειμένου να τοποθετηθούν επί της Αγίας Τραπέζης.

Το πρωί του Σαββάτου ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο, τέλεσε την Ακολουθία των Εγκαινίων και ακολούθως την πρώτη Θεία Λειτουργία στον εγκαινιασμένο πλέον Ιερό Ναό πλαισιούμενος υπό κληρικών της Μητροπόλεώς και με την συμμετοχή των κατοίκων του χωριού Άσκρη.

Κατά την διάρκεια των εγκαινίων τα τελούμενα εξηγούσε στο εκκλησίασμα ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Μαυροματίου πανοσ. αρχιμ. π. Σιλουανός Πεπονάκης.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος προεχείρισε σε σακελλάριο τον Εφημέριο του Ναού π. Μιχαήλ Ευταξία.

Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.