Τα ακριτικά Φυλάκια της παραμεθορίου επισκέφθηκε τις μέρες μετά τα Χριστούγεννα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός για να ευχηθεί και να στηρίξει τους στρατιώτες, που κατω από δύσκολες καιρικές  συνθήκες, (όταν το θερμόμετρο κατεβαίνει 10 βαθμούς κάτω από το μηδέν) παραμένουν άγρυπνοι φρουροί των συνόρων μας.

Τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκαν και συνόδευσαν ο Στρατηγός Διοικητής της XVI Μεραρχίας Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Υποδιοικητής Ταξίαρχος Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος και ο Διοικητής του 21ου Συντάγματος Συνταγματάρχης Γεώργιος Χατζηγεωργίου.

Ο Σεβασμιώτατος αφού προσέφερε στους αξιωματικούς και τους στρατευμένους την Καινή Διαθήκη, σε παραλλαγή, και γλυκίσματα, επικοινωνώντας με τους φρουρούς της Πατρίδας σημείωσε οτι «πρεπει να ειναι υπερήφανοι που υπηρετούν σε αυτό τον ευαίσθητο και νευραλγικό χώρο» και τόνισε ότι «το νόημα των Χριστουγέννων είναι η ελπίδα που δίνει ο Χριστός, η αλληλεγγύη, η ενότητα, η ειρήνη και η συμφιλίωση με πρώτη και κορυφαία αρετή την αγάπη».

didimotix_fadaroi3 didimotix_fadaroi4 didimotix_fadaroi1Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Διδυμοτείχου

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.