Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, τελέστηκε στον ιερό Μητροπολιτικό ναό Παναγίας Παντανάσσης Καθολικής αρχιερατική θεία λειτουργία επί τη μνήμη του Αγίου Δανιήλ του Προφήτου, των αγίων Τριών Παίδων και του εν αγίοις πατρός ημών Διονυσίου Αιγίνης.

Της θείας λειτουργίας προεξήρχε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου. Κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας χειροτόνησε σε διάκονο τον μοναχό Βαρνάβα, εκ των πατέρων της Μητροπόλεώς μας. Πολλοί ιερείς, συγγενείς και φίλοι προσήλθαν στον ναό για να προσευχηθούν και να αναφωνήσουν το άξιος.

Ο π. Βαρνάβας είναι μοναχός στην αδελφότητα της Μητροπόλεώς μας, έχει σπουδάσει Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, έχει παρακολουθήσει μεταπτυχιακά μαθήματα στο διατμηματικό πρόγραμμα Μεθοδολογία και Διδασκαλία των Μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου ενώ τώρα είναι φοιτητής Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Φωτογραφίες:Photo Alex

xirotonia_diakonou_lemesou2 xirotonia_diakonou_lemesou1 xirotonia_diakonou_lemesou3 xirotonia_diakonou_lemesou5 xirotonia_diakonou_lemesou6 xirotonia_diakonou_lemesou7 xirotonia_diakonou_lemesou8 xirotonia_diakonou_lemesou9 xirotonia_diakonou_lemesou10 xirotonia_diakonou_lemesou11 xirotonia_diakonou_lemesou12 xirotonia_diakonou_lemesou13 xirotonia_diakonou_lemesou14Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Λεμεσού

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.