Μέσα στο χαρμόσυνο κλίμα της Αναστάσιμης περιόδου του Πεντηκοσταρίου, τελέστηκε το Σαββάτο 29 Απριλίου 2017 στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και η εις διάκονον χειροτονία του θεολόγου Χρίστου Θεοδώρου υπό του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασιλείου.

Στη Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος (ή παρέστησαν συμπροσευχόμενοι) ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Αρχιμ. Αυγουστίνος Καράς, οι εφημέριοι του ναού και άλλοι κληρικοί της Μητροπόλεως. Παρευρέθηκαν επίσης βουλευτές Αμμοχώστου, ο πρώην Υπουργός, οι θρονικοί Επίτροποι, συγγενείς, συγχωριανοί και φίλοι του νεοχειροτονηθέντος.

Ο νέος διάκονος ο οποίος έλαβε το όνομα Χαρίτων σε ανάμνηση ενός των τριών μακαριστών Γερόντων Ιεράς Μονής του Αποστόλου Βαρνάβα, είναι άγαμος κληρικός και θα διακονεί στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου.

Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.