Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ξηροκρήνης τελέστηκε, την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017, Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα. Το Σεβασμιώτατο  πλαισίωσαν πολλοί κληρικοί της Μητροπόλεως, ενώ το παρών  έδωσαν ο Βουλευτής   κ. Γιώργος Ορφανός, ο κ. Στράτος Σιμόπουλος και ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων –Μενεμένης κ.Λάζαρος Κυρίζογλου.

Ο πρωτοπρεσβύτερος π.Γεώργιος  Μίλκας  παρουσίασε γλαφυρά και παραστατικά το βίο του Αγίου Νικολάου τονίζοντας κυρίως δύο πτυχές της πολύπλευρης προσωπικότητάς του: τη δυναμική  ομολογία της πίστης του  ενώπιον του αιρεσιάρχη Αρείου και την επιβράβευση αυτής από το Δεσπότη Χριστό, καθώς και την πλήρη ελεημοσυνών ζωή του. Τέλος, ο π. Γεώργιος κάλεσε το πολυπληθές εκκλησίασμα να μιμηθεί τη ζωή  του Αγίου Νικολάου.

Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.