Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε το πρωί της Πέμπτης 7 Δεκεμβρίου  στην Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου Αντινίτσης .

Στην θεία Λειτουργία ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μουάνζα κ. Ιερώνυμος , ενώ παρέστη συμπροσευχόμενος  και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος.

Με τον άγιο Μουάνζα συλλειτούργησαν, ο εορτάζων Πανοσιολογιώτατος Αρχιμνδρίτης π. Αμβρόσιος Αναστασίου , ο νεοχειροτονηθείς  Πανοσιολιώτατος  Αρχιμανδρίτης   π. Βαρθολομαίος Κάσσης και άλλοι ιερείς και διάκονοι της Μητροπόλεώς μας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο π.  Αμβρόσιος   προσφώνησε και  ευχαρίστησε τους δυο Αρχιερείς για την τιμητική  παρουσία τους στην Ιερά Μονή και ευχήθηκε οι σήμερα τιμώμενοι Άγιοι να τους ενισχύουν στο έργο τους.

Στην αντιφώνησή του ο Σεβασμιώτατος κ. Ιερώνυμος εξέφρασε τη χαρά του που για πρώτη φορά επισκέφθηκε το μοναστήρι της Παναγίας Αντινίτσης ,  ευχήθηκε στον π. Αμβρόσιο έτη πολλά, οπλισμένα με δύναμη Θεού και σε όλους τους παρευσισκομένους  Καλά Χριστούγεννα.

Μετά τη Θεία Λειτουργία εκ μέρους της αδελφότητος της Μονής  προσεφέρθη κέρασμα  στο αρχονταρίκι προς  όλους.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία συμμετείχαν ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης και πιστοί από την ευρύτερη περιοχή και την πόλη της Λαμίας.

εκ της Ι.Μ.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.