Η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε προχθές τον Αρχιγραμματέα της, Αρχιμανδρίτη Βαρθολομαίο Σαμαρά, Μητροπολίτη Σμύρνης

Πρόκειται για την πρώτη εκλογή Μητροπολίτη Σμύρνης μετά την Μικρασιατική Καταστροφή.Να αναφερθεί ότι τελευταίος Μητροπολίτης ήταν ο εθνοϊερομάρτυς Σμύρνης Χρυσόστομος.

Στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, πραγματοποιήθηκε με σεμνότητα η τελετή του Μεγάλου Μηνύματος του Εψηφισμένου Μητροπολίτου Σμύρνης Βαρθολομαίου, παρουσία των Συνοδικών Αρχιερέων.

Η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας χαίρει ιδιαιτέρως από την εκλογή του κ. Βαρθολομαίου καθότιν ο νεοεκλεγείς προέρχεται εκ της Ιεράς Μητροπόλεώς μας καρείς αρχικά μοναχός στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά και στη συνέχεια χειροτονηθείς διάκονος και πρεσβύτερος.

Η εις επίσκοπον χειροτονία του θα πραγματοποιηθεί υπό της ΑΘΠ του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι την προσεχή Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου. Στην χειροτονία θα λάβει μέρος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΨΗΦΙΣΜΕΝΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΣΜΥΡΝΗΣ κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ

Ο Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος Σαμαράς (κατά κόσμον Μιχαήλ) γεννήθηκε στα Άνω Λεχώνια Βόλου το 1972. Αποφοίτησε από το Πρότυπο Κλασικό Λύκειο Βόλου το 1990.

Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Φιλολογίας (ειδικότητας Κλασικής Φιλολογίας) της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ιδίου Πανεπιστημίου.

Το 1995 εκάρη μοναχός στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας και στη συνέχεια χειροτονήθηκε διάκονος  και πρεσβύτερος το 1996 από τον Σεβ. Μητροπολίτη Σεβαστείας κ. Δημήτριο. Διηκόνησε επί επτατετία στην Ι. Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας ως προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ναούσης και υπεύθυνος διαφόρων τομέων της διακονίας της Μητροπόλεως αυτής.

Το 2002 προσελήφθη στην Πατριαρχική Αυλή, αναλαβών καθήκοντα παρά την Αρχιγραμματεία της Αγίας και Ιεράς Συνόδου ως και γραμματέως διαφόρων Συνοδικών Επιτροπών.

Το 2005 διωρίσθη Υπογραμματεύων και το 2011 Αρχιγραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου.

Τυγχάνει πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του εν Αθήναις Ιδρύματος Υποστηρίξεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της ΜΚΟ OECUMENICA, ενώ μετέχει διαφόρων εκκλησιαστικών αποστολών, ιδιαιτέρως δε διορθοδόξου χαρακτήρος.

veroi2Γράφτηκε απο τον/την Ι.Μ. Βεροίας

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.