Ρεπορτάζ: Aθανάσιος Τζάνης

Συνήλθε εχθές 6 Ιουλίου 2017, η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, στην αίθουσα της Συνόδου στη Νέα Υόρκη, υπό την προεδρία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Δημητρίου Γέροντος Αμερικής και την συμμετοχή απάντων των Μελών αυτής.
 

Η σύγκληση της Συνόδου είχε ως σκοπό την κατάρτιση του τριπροσώπου για την πλήρωση της χηρευούσης Ιεράς Μητροπόλεως Σικάγου κατόπιν της προσφάτου εκδημίας του μακαριστού Μητροπολίτου Ιακώβου.

Το ανακοινωθέν της Ιεράς Αρχιεπισκοπής αποκρύπτει την σύνθεση του τριπροσώπου και περιορίζεται μόνο στην αναφορά ότι θα υποβληθεί στην Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, της οποίας αυτήν την περίοδο τυγχάνει μέλος ο Μητροπολίτης Πιστμπούργου κ. Σάββας.

Κατά πληροφορίες το τριπρόπωπο αποτελείτε από τον Κυπριακής καταγωγής Επίσκοπο Ζήλων Σεβαστιανό, Αρχιγραμματέα της Συνόδου και παλαιότερα κληρικό σε Κύπρο, Ελλάδα, Μεγάλῃ Βρεττανία και Ατλάντα ΗΠΑ και τους αρχιμανδρίτες Γεράσιμο Μακρή, εφημέριο στον Τίμιο Σταυρό Brooklyn, NY και Γεώργιο Νίκα, εφημεριο σήμερα στην επισκοπή Ντένβερ και δύο φόρες κατά το παρελθόν πρωτοσύγκελο της επισκοπής Νέας Υερσέης.
 
Εφόσον οι πληροφορίες περί των προσώπων ισχύουν, το αποτέλεσμα της εκλογής είναι επιλογή και επιθυμία του Αρχιεπισκόπου Γέροντος Αμερικής Δημητρίου.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.